Tein kiitokseksi hyydykekakun Caipirinha drink mix:sistä. Ohjeen olen bongannut Hellapoliisin sivulta (http://www.hellapoliisi.fi/hyydytetyt-kakut/caipirinha-juustokakku.php)

En noudattanut ohjetta, mutta tein kakun "aineksista mitä jääkaapissa oli" - tyyliin.


Pohja:

puoli pakettia digestive-keksejä

100 g voita


Täyte:

2,5 dl purkki Flora Vanillaa

2,5 dl purkki Flora vispiä

 200g paketti tuorejuustoa, maustamatonta

1 pss Santa Marian Caipirinha Drink Mix -seosta

noin 2-3 dl tomusokeria,  sen verran että ei tuu liian makeaa

1 tl vanilija sokeria

6 kpl liivatelehtiä

kiehuvaa vettä noin 0,5 dl


Ohje:

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella kaksinkertaisen pussin läpi. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Ota irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivin paperi. Levitä keksi-voi seos vuuan pohjalle ja painele se tasaiseksi.

Voi laittaa vuuan vähäksi aikaa jääkaappiin.

Sitten valmistetaan täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen niin että ne peittyvät kokonaan.

Vatkaa flora vanilla ja vispi sekaisin, lisää tuorejuusto, vanilijasokeri, Caipirinha Drink Mix -seos ja 1 dl tomusokeria. Lisää tomusokeria vähitellen lisää ja maista aina välillä. (Maku tasoittuu jääkaapissa että kovin makeaksi en itse kakkuja tee.)

Ota kiehuvaa vettä noin 0,5 dl ja laita liivatelehdet yksi kerrallaan siihen kuumaan veteen. Sekoita lusikalla ja kokeile sormella varovasti että liivate-vesi ei ole enää kuumaa. Anna jähtyä vähän aikaa jos vesi tuntuu kuumalle.

Kaada liivate-vesiseos vatkattuun vaahtoseokseen ja vatkaa viellä hetki voimakkaasti. Kaada seos vuokaan keksi-voi seoksen päälle ja tasoita nuolijalla pintaa vähäsen.

Laita kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään. Tämä hyytyy muutamassa tunnissa mutta on parempaa vasta seuraavana päivänä.

Koristelin tämän kakun oikealla limellä (ne marmeladikarkki limet ois parempia... lapset ainaki maisto heti tuota limeä ja se on niiiin väkevää) ja sokerikuorrutteella mitä löysin ihan Prismasta.

 

Oli muuten hyvää!

Ja tässä toinen versio, laktoosittomasta kermasta ja vanilijan makuisesta tuorejuustontyyppisesta kasvisrasvavalmisteesta. Ja tämä meni meidän bileisiin!