Tämä on henkilökohtainen lempparini!


Ihanan pehmeä sisältä ja kermavaahdon kanssa taivaallista. Yksi pala riittää ruuan jälkeen tasamaan makean halun.

( http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=142 )


Mutakakku

200 g voita

200 g tummaa suklaata (käytän 100g levyn 70 % ja 100 g levyn alle 60 % suklaata)

Sulata voi kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Laita kattilaan paloiteltu suklaa ja hämmentele kunnes suklaa sulaa. Mutta varovasti ettei suklaa pala! Jos suklaa ei sula voihin niin käytä hetki lämpimällä levyllä ja hämmentele.

5 munaa

Kokeile ensin että suklaa-voi seos on jäähtyny. Ala vatkaamaan voimakkaasti ja lisää yksi muna kerrallaan.

Lisää munia yksitellen kunnes kaikki on menny taikinaan.

Tässä vaiheessa voi myös lisätä makeutusainetta, mutta jätän sen yleensä pois. Suklaan makeus yhdistettynä kerman makuun riittää minulle.

Lisää jauhoja 1 rkl

Käytän kookosjauhoja, passaa hyvin suklaaseen.

Laita voideltuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kokeile välillä että hytkyykö keskusta. Mutakakku on sopivaa silloin kun keskusta jää aavistuksen raa aksi. Liian pitkään paistamalla maku on liian munamainen mielestäni.


Ja tarkempaa ohjetta löytyy linkistä!

Nam!